1. Imam problema sa potpisom i slanjem obrazaca u ePoreznoj. Javlja JAVA grešku. Što da radim?

– Na web stranici od Porezne uprave postoje upute na koji način skinuti najnoviju verziju jave i kako u njezine popise staviti certifikat. Klikom na ovaj link otvara se stranica sa uputama.

 

2. Ako mi se Inventura ne slaže sa skladišnom karticom, što da uradim ?

– Kliknite na Podaci u meni-u, pa Uređenje podataka.

 

3. Kako samostalno promijeniti porez?

– Ako imate program sa ili bez povratne naknade, promijena poreza se radi na isti način. Kad se prijavite u program, u gornjoj alatnoj traci odaberite PODACI-PODACI O KORISNIKU-OSTALE POSTAVKE i u tom prozorčiću će biti tipka na kojoj crvenim slovima piše PROMJENA POREZA. Odaberete tu tipku, odaberete prvu stavku “ostavi istu maloprodajnu cijenu…”, u kućicu “POREZ KOJI SE MIJENJA” upišite 10, a u drugu 13. Prihvatite sa zelenom kvačicom i pustite program da odvrti promjenu poreza. Nakon toga će svi artikli koji su imali 10% poreza, imati 13% i moći ćete normalno nastaviti raditi. Ukoliko imate program za kafić i touchscreen kafić, u gornjoj alatnoj traci odaberete PODACI-POREZNE GRUPE i jednostavno odaberete odgovarajuću poreznu grupu, kliknete na ISPRAVAK i u kućicu PDV upišete odgovarajući PDV.

 

4. Na koji način napraviti backup?

– Backup možete napraviti na sljedeći način: jednostavno kopirajte radni direktorij programa na neko sigurno mjesto (npr. USB uređaj) i to je to. Novost u našem programu je MEGA Backup koji radi backup svakih 24 sata na Cloud Server.

 

5. Što učiniti ako mi računi u novoj godini ne krenu sa brojem 1?

– Odaberite stranicu DEMO, a za korisničko ime i lozinku javite se u firmu Media-Sistem na broj 01/4670-444. Ukoliko imate već novu verziju, potrebno je izaći iz programa i ponovno ući.

Za dodatne informacije i pitanja, molimo Vas da pošaljete email na info@media-sistem.hr ili se obratite preko telefona: 01/4670-444