• 1. Imam problema sa potpisom i slanjem obrazaca u ePoreznoj. Javlja JAVA grešku. Što da radim?

  – Na web stranici od Porezne uprave postoje upute na koji način skinuti najnoviju verziju jave i kako u njezine popise staviti certifikat. Klikom na ovaj link otvara se stranica sa uputama.

   

  2. Ako mi se Inventura ne slaže sa skladišnom karticom, što da uradim ?

  – Kliknite na Podaci u meni-u, pa Uređenje podataka.

   

  3. Kako samostalno promijeniti porez?

  – Ako imate program sa ili bez povratne naknade, promijena poreza se radi na isti način. Kad se prijavite u program, u gornjoj alatnoj traci odaberite PODACI-PODACI O KORISNIKU-OSTALE POSTAVKE i u tom prozorčiću će biti tipka na kojoj crvenim slovima piše PROMJENA POREZA. Odaberete tu tipku, odaberete prvu stavku “ostavi istu maloprodajnu cijenu…”, u kućicu “POREZ KOJI SE MIJENJA” upišite 10, a u drugu 13. Prihvatite sa zelenom kvačicom i pustite program da odvrti promjenu poreza. Nakon toga će svi artikli koji su imali 10% poreza, imati 13% i moći ćete normalno nastaviti raditi. Ukoliko imate program za kafić i touchscreen kafić, u gornjoj alatnoj traci odaberete PODACI-POREZNE GRUPE i jednostavno odaberete odgovarajuću poreznu grupu, kliknete na ISPRAVAK i u kućicu PDV upišete odgovarajući PDV.

   

  4. Na koji način napraviti backup?

  – Backup možete napraviti na sljedeći način: jednostavno kopirajte radni direktorij programa na neko sigurno mjesto (npr. USB uređaj) i to je to.

   

  5. Što učiniti ako mi računi u novoj godini ne krenu sa brojem 1?

  – Odaberite stranicu DEMO, a za korisničko ime i lozinku javite se u firmu Media-Sistem na broj 01/4670-444. Ukoliko imate već novu verziju, potrebno je izaći iz programa i ponovno ući.

   

  6. Imam prijenosno računalo (tablet) od Vas, pa me zanima kako će se otvoriti nova godina i kako će se promijeniti nove stope poreza.

  – Datuma 28.12.2013 za tablet će biti izdana nova verzija programa koja će Vam automatski otvoriti novu godinu i prebaciti poreze na nove vrijednosti. Kada uđete u novu godinu, na tabletu će Vam se prikazati poruka gdje Vas pita za otvaranje nove godine. Jedino što Vi morate napraviti, je da kada Vas tablet pita dali želite otvoriti novu godinu, potrebno je samo potvrditi sa gumbom DA.

   

   

  Za dodatne informacije i pitanja, molimo Vas da pošaljete email na info@media-sistem.hr ili se obratite preko telefona: 01/4670-444